Cele 3 energii de baza

21.08.2013 19:54

Multa lume are impresia gresita , ca aceste 3 energii sunt niste concepte filozofice .

Ei bine , ele exista si se folosesc indiferent daca suntem constienti de ele sau nu ,ele se pot dezvolta si cultiva prin cunoastere aprofundata si prin perseverenta . De multe ori oamenii intuiesc anumite fenomene care se petrec si la care organismul lor reactioneaza  dar nu le pot intelege .

Ei le simt la nivel de feeling , dar modul in care energiile patrund si influenteaza structurile organice presupune mai mult decit acest feeling , presupune un antrenament sustinut de autocunoastere si autodescoperire la nivele macro si micro , adica la nivelul organismului ca intreg sau al fiecarui organ in parte , a fiecarui tesut chiar a fiecarei celule .

Stiinta nu poate cuantifica aceste lucruri pentru ca nu dispune de baza tehnica si de tehologia necesara unui studiu amanuntit si nici de un interes anume in acest domeniu . Studiile stiintifice raman tributare unor aplicatii imediate , de cele mai multe ori foarte indepartate de scopul medical.

Scoala de la Amarna porneste tocmai din acest punct in explorarea legaturilor dintre autocunoastere si autocontrol .Ea se constituie ca un amplu studiu care aplica practic realitatea incontestabila a existentei acesotr energii si a actiunii directe a acestora asupra fiecaruia dintre noi .

Qi este materia neagra , are masa si se manifesta ca un fum in intreg universul

Yang-ul reprezinta tot spectrul electromagnetic , creeaza spatiu timp si este focul solar

Yin-ul reprezinta vibratia , creeaza gauri negre si gravitatia si este frigul interstelar .

Wu Qi   este energia neagra , neantul .