Comentarii legate de meridiane si puncte de acupunctura

25.08.2013 16:20

 

Meridianele si punctele de acupunctura

Discutam despre aceste doua notiuni de secole si de fiecare data e altceva.De fiecare data e alta viziune.Cert este doar faptul ca punctele de acupunctura sunt intrebuintate in toate tehnicile energetice,kinestezice sau de masaj ,iar meridianele in acupunctura fara ace si masajul fara contact.

Aceste adevaruri nu por fi contestate ,asa cum nu poate fi contestat nici faptul ca in oricare tehnica energetica de incarcare-transmitere se folosec meridianele si punctele lor mari,nodale,numite chakre.

Stiind aceste lucruri .ma intreb,cum ar arata arta reunita a medicinei emergetice? Fara discriminari si fara morive de cearta.Daca de la Ayurveda la chirurugia energetica,toate raspund aceluiasi imperativ de conexiune energetica ,la ce mai folosesc diferentierile?

 

 

 

 

Atomul ca expresie energetica

 




Paradoxul pe care se bazeaza fizica cuantica este  : starea unda-particula.Cand admitem aceasta stare,admitem ca totul este tendinta,probabilitate.Adica se poate manifesta in cele mai variate forme sau deloc.
Masa este energie de repaus stocata si corpurile care au masa se atrag gravitational.Domeniul spatiu-timp ,in care functionam noi ,este curb pentru ca pamza spatiului-timp se curbeaza sub corpurile cu masa mare.Materia se compune dein 3 elemente de baza:neutronul,protonul si electronul.Interactiunea dintre proton si neutron da fortele nucleare.Nucleul contine intreaga masa a atomului.
Doar in conditii de temperatura si vibratie medie ,apar texturile sau substantele chimice dintre care fac parte moleculele.
Spatiul dintre nucleul atomic si electron,raportat la scara atomic a este urias.La vibratii foarte mari ,starile atomului devin stabile.La vibratii mici,aceleasi stari sunt instabile.Eu consider ca pe acest adevar se bazeaza starile de instabilitate emotionela si de reechilibrare.Cand emotiile ne coplesesc,vibratia scade si intervine starea de instabilitate,neliniste sau agitatie.In domeniul emotional,la vibratii foarte inalte,nu ne mai clatina nimic.Acum sa revenim la fortele nucleare ,pentru ca ele ne vor ajuta in intelegerea mecanismemlor rapide de acumulare de energie si de transformare interna a acesteia.
Fortele nucleare,cunoscute deja de forte tari si forte slabe,sunt de fapt interactii proton-neutron.
Ele au cateva trasaturi:
-nu depind de sarcina electrica
actioneaza si intre neutroni
-nu sunt de natura electrica
-au caracter rezidual(adica se aduna ramasitele interactiilor repetate)si de saturatie(adica se por aduna pana la un anumit punct).
-la distante foarte mici se manifesta ca forte de atractie si se numesc forte de raza.
problema i nteresanta incepe abia de aici.
Cuanta campului interactiunii tari(unda)numita glunon,are sarcina de culoare.Exista 3 sarcini de culoare de baza:vaede,albastru,rosu.
Exista ,insa ,in paralel si sarcina de anticuloare:antiverde,antialbastru,antirosu.Suma sarcinilor unui atom trebuie sa fie 0  adica alb.Deci,culorile trebuie sa se conpenseze in alb.Pana aici ,apar niste sinergii interesante:3 culori,3 directii ale spatiului,3 segmente (cuante)de timp(trecut,prezent,viitor).
Se pare ca 3 este mult mai mult decat numarul planetar.Este numarul universului material.Acum sa revenim la glunoni.Acestia pot schimba sarcinile de culoare intre ei.Numai glunonul si cuarcul au sarcini de culoare permanente.Sunt 8 glunoni de baza si 9 posibilitati e combinate a acestora intre ei.Numai glunonul schimba culoarea cuarcului.
Asa de exemplu:Glunonul(albastru-antirosu) combinat cu cuarcul(rosu) duce la formarea unui cuarc (albastru)
Glunonul (verde-antirosu) absoarbe glunonul(albastru-antiverde)si duce la formarea glunonului(antirosu-albastru).
Mie mi se pare  foarte interesant acest comentariiu pentru compunerea culorilor si pentru distribuuta culorilor ceakrelor.Forta de interactiune trebuie sa se pastreze constanta.Pe masura ce particula se apropir,forta nucleara scade la 0.Pe masura ce partivcula se departeaza,forta se amplifica cu patratul distantei.Neutronii elibereaza forta,tipul acesta necunoscut de energie,pana la pragul de confinare sau de saturatie cand emisia se opreste.
In aceasta ecuatie,electronii nu se supun legilor 3D ci se manifesta partial in 2D,partial in 1D.In spatiul 1D electronii sunt obligati sa se deplaseze numai in directia lungimii iar in 0D tensiunile sunt enorm de mici.Spatiul punctiform este,de fapt un efect al spatiului 2D si 3D.
Deci,materia este alcauita,asa cum spuneam si cu alta ocazie,din goluri imense in care se manifesta haotic campuri de forte.Aceste campuri determina statri vibrationale care sunt percepute cel mai usor cromatic si acre au tendinta de neutralizare reciproca in 0 sau alb.
Lumina neagra este expresia starii vibratorii fara culoare,sau a vibratiei nediferentiate,unice.Din ea se desprind vibratiile fiecarei culori in functie de fortele intraatomice tari si slabe.
Tot o consecinta a actiunii fortelor intraatomice,este efectul gravitational la orice scara,de la planeta la celula.De fapt,gravitatia si fortele intraatomice sunt cele care dau aspectul de continuiitate materiei.Aspectul stabil in timp al materiei este datorat unui camp de suprafata,care se manifesta la nivelul oricarei suprafete(atom,celula,corp) si acre avand o vibratie relativ comuna nu se poate intersecta cu alt camp.
Ma gandesc la formele de materializare a energiei.Este vorba despre cum materializam campul.Aici as vrea sa mai aud niste pareri,pentru ca din cele studiate pana acum,se pare ca nu vibratia cea mai inalta duce la materialiaztre ci o vibratie acordata pe frecventa spatiului din corp ,a mediului in care vrem sa materializam ceva.
 

 

 

 

Modele de viata

 





 

In jurul meu ,tot mai multe voci comenteaza despre modele de viata si despre beneficiile lor.Ma uit si ma intreb:cati dintre cei acare propovaduiesc aceste invataturi ,le si urmeaza? Vad oameni care vorbesc despre  hrana sanatoasa si despre diete echilibrate si sunt supraponderali,dar continua sa vorbeasca.Vad si oameni care vorbesc despre smerenie si detasare si care sunt foarte bine pozitionati social si material,si continua si ei sa vorbeasca.Gandul imi fuge la toate timpurile istoriei ,cad numai cei umili si saraci erau buni pentru a urma sfaturile celor puternici.Astazi,ca de fiecare data,e la fel. Se tot vanzolesc scoli spirituale ,sisteme,doctrine,dar cei  care le propovaduiesc sunt pe alta lungime de unda. Ei doar cer de la altii ceea ce ar trebui sa fie viata lor.Si ma uit si la multimile care rod pragul bisericii si al locurilor sfinte si viata de fiecare zi care nu se schimba in mai bine.Oare minciuna a ajuns atat de profunda incat ne mintim singuri de justetea faptelor noastre?Oare ingamfarea a ajuns sa ne faca sa credem ca e destul sa vorbim despre,ca sa se si intample?
Ne inselam pe noi si pe ceilalti cu fraze bine ticluite ,de parca in cuvinte putine nu s-ar spune toate la fel.Batem campii de jur imprejurul subiectelor dar exemplul personal s-a dus pe apa Sambetei.Iata profetii mincinosi.Iata fariseii.
Apoi,ne prefacem ca suntem perfecti,ca nu stim nimic si nu  ne misca nimic.Ei,da,asta zic si eu realitate.Daca tot clamezi sus si tare ca nu-ti pasa de lumea in care traiesti,de ce te deranjeaza prezenta acestei lumi?
Evident,trebuie sa fie un paradox la mijloc.Nu,nu e nici un paradox,e doar fariseism.Nu ne intereseaza lumea in masura in care am face ceva,si ca sa nu facem,mai bine clamam detasarea.Ei,ce departe de adevarurile celor vechi suntem!?
 

 

 

 

 

Taoismul oamenilor

 

 

Anul 2013 este anul in care se face virajul clar spre spiritualitate.La nivel planetar,se produc schimbarile necesare,impuse de influentele stelei Tau Ceti ,aflata la doar 8,3 ani lumina de sistemul nostru solar.Aceasta spiritualitate se manifesta in continuare la cote tot mai ridicate prin aplecarea spre radacinile senzitive ale omului.Cei care vor trece pragul,vor schimba starea vibrationala prin cresterea vibratiei.Aceasta crestere a vibratiei duce la scurtarea undelor si implicit la micsorarea amplitudinii miscarii.Astfel ,toate structurile organice,vor tinde catre forme mult mai stabile ,penytru ca ,in final sa se transforme in structuri cristaline cu vibratie foarte inalta dar cu manifestare minima.Formele cristaline sunt specifice lumii in 4 dimensiuni,lume in care nu mai este necesara miscarea.
Am facut aceasta paranteza pentru a intelege mai bine de ce orientarea naturala a oamenilor sortiti trecerii va fi spre artele care implica meditatia si nonactiunea. Dintre acestea,dat fiind specificul forumului,voi incerca o discutie despre taoism si nei kung.
Perfectionarea coordonarii nervoase si senzoriale catre inteiorul si nu cactre exteriorul omului datoreaza enorm caii taoiste.Taoismul reprezinta ,de fapt,pregatirea pentru timpul ce va veni,timpul cand,odata cu trecerea planetei in a 4 dimensiune(4D) si ascensiunea sa spre sursa unica universala,calea va reprezenta una dintre alternativele existentiale.Viata,asa cum o percepem in 3D mai poate reyista cresterii vibratiei universale cam 60.000 de ani ,dupa care este obligata sa se transforme.Avem doua alternative:stiintele inalte si parasirea locului.Dar unde? Atmosfera planetei Marte ,deja devine tot mai densa,semn ca se pregateste de trecere,Saturn si Jupiter se pregatesc de coagulare si emana lumina ,soarele da semne viyibile de intensificare a activitatii nucleare.Totul spune ca timpul a venit si ca fenomenele terestre ca furtuni,rupturi,cutremure,inundatii,tornade,ploi catastrofale se vor inteti pana ce,scoarta se va retrage progresiv sub apele oceanului planetar si va iesi la lumina lumea noua.Un alt pamant,curatat energetic si spiritual.
In aceste conditii,in care tot ce este omenesc dispare treptat,se impune ,pentru cei cu mintea clara,abordarea vibratiei viitoare.
Aceasta se poate realiza prin metode pe cat de diferite pe atat de sinergice ca:taoismul,artele martiale de inalta clasa,samnismul care a depasit forma de spectacol de circ.Tot ce pare acum imposibil se va transforma in singura posibilitate.