lacrimi de chihlimbar

10.06.2014 08:58

Mă tot duc cu gândul înainte șiînapoi și descopăr de fiecare dată noi provocări,noi întrebări.Între toate acestea se distinge una care se repetă cu obstinație:de ce refuză lumea să vadă mersul îaninte și se cramponează să rămână acolo unde e?

Și de fiecare dată dau vina pe indiferență sau pe comoditate dar știu bine că nu este așa. Încă nu s-a atins pragul de conștientizare că lucrurile nu mai sunt cum au fost în trecutul imediat și că trebuie abordată o viziune nouă asupra  zilei de mâine. Numic nu mai este cum a fost:vremea,sentimentele,viziunea asupra viitorului,speranța,dar,dincolo de toate acetsea ,a murit VISUL.Oamenii nu mai au un  vis,nu mai au pentru ce merge mai departe.Mototarele lumii au fost puse pe zero,cu bună știimță de către niște scelerați care au dorit cu tot dinadinsul acest experiment.Întrebarea lor suna cam așa:CE SE VA ÎNTÂMPLA DACĂ LUMEA SE OPREȘTE ÎN LOC? Și s-a întâmplat:criza mindială din care cu greu încercăm să ne târâm afară. S-a întâmplat cî oamenii se ucid și se sinucid din lipsă de orizont și de speranță.S-a întâmplat că nici chiar cei care s-au îmbogățiy peste noapte nu au ce face cu banii lor și clachează. S-au întâmplat o mulțime de lucruri rele și acesta este doar începutul.Cum,oare,au ajuns acești teribiliști să dea o asemenea direcție dezvoltării planetare?Nu i-a văzut chiar nimeni sau nimeni nu li s-a putut opune? Mai degrabă varianta a doua.Gurile lor mari,glasurile puternice,obraznicia care îi caracterizează,impertinența au sufocat orice forma de opoziție. Dupa puțin timp a intervenit și marea lor unealtă :MINCIUNA.

Întrebarea este:de ce să ne facem că nu întelegem că am luat-o pe un drm greșit care s-a depărtat de cultură,de omenie,de echilibru ca să nu fac apel la celelalte calități ale umanității?

Ele sunt încă aici,lângă noi ,doar să vrem și le vom descoperi imediat.

Mă gândesc cu durere că acestea toate rămân în memoria fără margini a universului și că ,odată,cineva,din curiozitate sau din prostie le va repeta și tragedia va începe iar.

Nu mai departe,opoziția mută dar înverșunată față de abordarea bioenergetică,energetică de fapt a existenței.Îndată ce deschizi gura despre asemenea subiecte ,toti cei din jur incep să te privească ori ca pe un nebun ori ca pe un dușman.De unde această atitudine daca nu din inocularea cu bună știiință din partea unor grupuri temătoare că își vor pierde sclavii?

Eu voi continua sa sscriu,sa observ si sa mărturisesc pentru că viitorul poate fi frumos și bogat în fapte cu adevărat remarcabile cum ar fi plecarea mului pe alte planete sau descoperirea de noi corpuri cerești sau evoluția mai rapidă a tehnicii și tehnologie,sau extinderea matematicii,și așa mai departe.

Viața poate fi foarte frumoasă fără false necesități,fără știri fabricate aiurea doar de dragul minciunii și al exagerării,fără exacerbarea faptelor normale din viețile noastre,fără urletele și strigătele de neputință ale unor oameni dornici de afirmare cu orice preț.

Ei bine,ne vom revedea.....