pentru vizitatorii nostri Kybalion

14.08.2013 16:10

Permiteţi vizitatorilor dumneavoastă să fie la curent cu ştiri şi evenimente pe website cât mai des posibil. Trebuie să vă păstraţi website-ul actualizat astfel încât vizitatorii să se obişnuiască să viziteze paginile regulat. Puteţi folosi informaţii RSS pentru a furniza articole noi direct la cititori.

Legile Kybalionului sau cele 7 principii:

Principiile Adevarului sunt in numar de sapte. “Acela care le cunoaste si le intelege poseda cheia magica ce va deschide toate portile Templului, chiar inainte de a le atinge.”:
1. Legea Mentalismului
2. Legea Corespondentei
3. Legea Vibratiei
4. Legea Polaritatii
5. Legea Ritmului
6. Legea Cauzei si Efectului
7. Legea Genului (distinctia)

1. LEGEA MENTALISMULUI
“Totul este Spirit; Universul este mental” – KYBALION

Legea implica adevarul ca totul este Spirit. Ea explica faptul ca totul este realitate substantiala, aflandu-se in toate manifestarile si aparentele exterioare, pe care le cunoastem sub numele de Univers material. Fenomene ale vietii, Energie, Materie, intr-un cuvant, tot ce este aparent simturilor noastre este Spirit, incognoscibil in el insusi si indefinibil; insa acesta poate fi considerat si gandit ca un Spirit Universal, Infinit.

Ea explica chiar faptul ca Lumea sau Universul Fenomenal nu-i decat o creatie mentala a Totului, subiect al legilor lucrurilor create, Universul fiind considerat, in intregul sau sau in partile sale, ca o experienta in Spiritul Totului, in acest Spirit noi traind, lucrand si fiintand. Aceasta Lege, stabilind natura mentala a Universului, explica foarte usor toate fenomenele mentale si psihice, atat de variate, care ocupa un loc important in viata oamenilor si care, fara a fi explicate, sunt neinteligibile, dispretuind orice interpretare stiintifica.

A intelege aceasta Mare Lege al Mentalismului, inseamna a permite individului sa inteleaga cu usurinta Legile Universului Mental si sa le aplice, spre a-si imbunatati starea si spre a se perfectiona. Discipolul in hermetica este capabil sa aplice inteligent Marile Legi Mentale, in loc sa se serveasca de ele la intamplare.

Intrand in posesia Cheii Maiestriei Universale, practicantul poate sa deschida nenumarate porti ale Templului Mental si Psihic al Cunoasterii, reusind sa patrunda in el liber si inteligent. Aceasta Lege explica natura veritabila a Energiei si a Puterii, a Materiei, dar mai ales de ce, pentru ce si cum sunt ele subordonate stapanirii Spiritului.

Unul dintre Maestrii hermetici a scris demult: “Acela care intelege adevarul naturii mentale a Universului este deja bine inaintat pe drumul Maiestriei“. Aceste cuvinte sunt tot atat de adevarate astazi pe cat erau la timpul la care au fost scrise. Fara cheia Maiestriei (cheia conducatoare, principala, universala) adevarata Maiestrie este imposibil de realizat, iar elevul va bate zadarnic la nenumaratele porti ale Templului.

Nu uita ca misticii au spus-o mereu: lumea este vis in mintea lui Dumnezeu; fizica cuantica o intareste astazi: o realitate apare in manifestare in momentul in catre este observata, perceputa!

2. LEGEA CORESPONDENTEI
“Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos; Ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus” – KYBALION

Aceasta Lege implica adevarul ca exista intotdeauna un raport constant intre legile si fenomenele diferitelor planuri ale fiintei si ale vietii. Vechea axioma hermetica este in acesti termeni: “Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos; ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus”.
Intelegerea acestei Legi confera mijloace destule in a rezolva paradoxuri obscure si destule secrete ale naturii.

Exista planuri ale vietii pe care noi le ignoram complet, dar cand aplicam Legea Corespondentei devenim capabili sa intelegem mai departe ca nu este posibil sa facem altfel. Ele se manifesta si se aplica peste tot in Univers, pe diferitele planuri ale acestuia: material, mental si spiritual, acest fapt fiind considerat o Lege Universala.

Vechii hermetisti il considerau ca fiind unul dintre instrumentele mentale cele mai importante, cu ajutorul caruia omul este capabil sa rastoarne obstacolele care i se ridica in fata, in fata necunoscutului. Acestuia i-a fost posibil a inlatura voalul lui Isis, la punctul la care a intrezarit, intr-o lumina, o parte a zeitei.

La fel cum cunoastem principiile geometriei, si aceasta cunoastere permite astronomului asezat in fata observatorului sau sa masoare distantele dintre astri, urmarind miscarile lor; la fel, cunoasterea Legii Corespondentei permite omului sa deduca inteligent, din necunoscut, cunoscutul.
Si pentru a intelege mai bine Legea Corespondentei, ca ceea ce este Sus este si Jos iar ceea ce este Jos este si Sus, va lasam cu urmatorul exemplu ilustrativ: